Ischoklad
Måndag idag och julbaket här hemma fortsätter denna vecka, mellan arbete, studier och träningspass.
Idag bakas det ischoklad och trillingnöt. Två klassiska, älskade och enkla julgodisrecept.
Recept Ischoklad
- 200 gram mörk sockerfri choklad
- 3-4 msk Proteinella
- 50-60 gram Kung Markatta kokosolja
- Smält choklad och kokosolja i kastrull, tillsätt proteinella och rör om på låg temperatur (under vattenbad).
- Häll upp i formar och servera under julhelgens familjefika.
Recept trillingnöt
- Rosta hasselnötter i stekpanna under ett par minuter, rör om emellanåt.
- Lägg dem i en handduk och skrubba bort skal genom att gnida nötter mot handduken.
- Smält mörk sockerfri choklad i vattenbad.
- Tillsätt nötter i chokladen, rör om och lägg upp på plåt tre och tre.
- Låt stelna och bon aptit!
Prova Gren Choice cocosolja som också blev kanon.
Får jullängtan när jag ser ditt konstverk
Ja, den är god och nyttig, hoppas du ska gilla den.