ischoklad

Ischoklad

Måndag idag och julbaket här hemma fortsätter denna vecka, mellan arbete, studier och träningspass.

Idag bakas det ischoklad och trillingnöt. Två klassiska, älskade och enkla julgodisrecept.

 

Recept Ischoklad

  • 200 gram mörk sockerfri choklad
  • 3-4 msk Proteinella
  • 50-60 gram Kung Markatta kokosolja
  1. Smält choklad och kokosolja i kastrull, tillsätt proteinella och rör om på låg temperatur (under vattenbad).
  2. Häll upp i formar och servera under julhelgens familjefika.

 

Recept trillingnöt

  • Rosta hasselnötter i stekpanna under ett par minuter, rör om emellanåt.
  • Lägg dem i en handduk och skrubba bort skal genom att gnida nötter mot handduken.
  • Smält mörk sockerfri choklad i vattenbad.
  • Tillsätt nötter i chokladen, rör om och lägg upp på plåt tre och tre.
  • Låt stelna och bon aptit!

IMG_0058 - ischoklad

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.