Redo för midsommarens sillbord

Kvällens pyssel så här innan midsommar blir att tillreda både sill och jordgubbstårta. Bra om de får stå och dra sig ett dygn, vilket ger mer smak. Ser fram emot vila och familjetid, så skönt. Tror att det är viktigt att inte se restriktioner och distansering pga Covid-19 som ett dilemma, vi är lyckligt lottade som inte haft någon lockdown här i Svea. Bara en sån frihet. Att fira midsommar smått med närmsta familjen är en lyx i sig.

 

Citronsill

  • 2 pkt minutensill
  • 8-10 citroner
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dill
  • 1,5 dl strösocker

 

IMG_9627 - citronsill

IMG_9618 - citronsill

  1. Skölj av sillen med kallt vatten och låt dem torka på hushållspapper. Skär i fina filébitar.
  2. Ansa och strimla purjolöken fint, skala och skiva rödlöken. Hacka dillen.
  3. Varva sill, lök, purjolök, dill, strösocker, och kryddpeppar i burkar. Pressa saften ur citronerna, sila ur eventuella kärnor, lägg i citronsaft i sillburkarna. Låt stå kallt 1 dygn.

 

Lycka till och jag önskar dig en härlig midsommarhelg.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.