svartvinbärssill

En favorit på Julbordet – svartvinbärssill. Den här sillen är enkel att tillreda och en favorit. Har ni inte svartvinbär hemma, byt istället ut mot röda vinbär. Fungerar utmärkt. Idag är det lördag och jag förbereder svartvinbärsill till morgondagens tredje advent. Vi inviger med en god sill lunch redan nu och varför vänta med godsaker till julafton. För mig är hela december en härlig process av jultradition och jag njuter nästan mer av mysiga adventsfiranden än självaste julafton.

 

Svartvinbärssill

  • 300 g sillfilé
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 2 msk svartvinbärssaft
  • 5 dl inläggslag, silad
  • 1 dl svarta eller röda vinbär
  • lagerblad
  1. Skiva filerna i stora bitar.
  2. Skär och skiva lök och morot i tunt.
  3. Sila inläggslag, lägg i sillfiléerna.
  4. Tillsätt 1 dl svarta vinbär, 2 msk svartvinbärssaft och lagerblad.

Förslut väl och låt stå över natten.

blogger-image-2068446447-1 - svartvinbärssill

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.