Gourmetplättar med banan och egengjord hallonsås

Gourmetplättar

Söndag. Vad passar väl bättre än att bjuda familjen på lyxiga gourmetplättar till frukost, eller till eftermiddagens mellanmål.

Här är ett recept som uppskattas av både stora som små familjemedlemmar. Goda och näringsrika gourmetplättar fyllda med protein. Idag serverar jag plättarna till Njie propud vaniljsås, skivad banan och egengjord hallonsås.

 

Ingredienser plättar, 4 portioner

250 gram minikeso

4 ägg

1 dl dinkelmjöl

2 tsk vaniljpulver

1/2 krm salt

1 banan

 

Ingredienser hallonsås, 4 portioner

200 gram frysta hallon

1/2 dl vatten

1 msk Stevia socker

 

  1. Rör ihop minikeso och ägg.
  2. Tillsätt dinkelmjöl, vaniljpulver, salt och en mosad banan. Rör om smeten försiktigt. Blandas väl.
  3. Tillred hallonsåsen i en liten kastrull under tiden som plättar steks.
  4. Tillsätt lite olja vid stekning, kicka ut lämplig mängd, och platta till plätten i ett stekjärn med hjälp av en stekspade, under stekning.
  5. Servera plättar direkt med lite njie propud och varm hallonsås. Dekorera med bananskivor.

IMG_7482 - Gourmetplättar med banan och egengjord hallonsås

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.