vegetarisk krämig grönsaksröra med risoni

Här ges ett litet tips på en lättlagad och god vegetarisk grönsaksröra med risoni. Jag är ett stort fan av risotto och tycker det är riktigt, riktigt gott. Äts dock inte allt för ofta och det här konceptet är snarlikt men ris är utbytt och det vin saknas. Trots det en festlig måltid där parmesan, vitlök, purjolök och pinjenötter ger lyft åt smaklökar.

 

Krämig grönsaksröra med risoni

Ingredienser, 4 portioner

  •  2 dl risoni
  •  2 morötter
  •  1 liter grönsaksbuljong
  •  1 1/2 – 2 purjolökar
  •  4 vitlöksklyftor
  •  2 dl riven parmesan
  •  2 dl minifraiche
  •  1 dl pinjenötter
  •  svartpeppar, salt
  •  smör till stekning

 

Gör så här

  1.  Skala morötter och tärna i små bitar.
  2.  Koka morötter och risoni i buljong 8-9 minuter tills risonin är färdigkokt.
  3.  Skölj, och strimla purjolök och skala samt hacka vitlöken i smått.
  4.  Fräs upp purjolök och vitlök i en stekpanna med en liten klick smör.
  5.  Häll eventuellt av överflödig buljong och tillsätt stekt purjolök och vitlök i risonin.
  6.  Blanda i riven parmesan och minifraich, svartpeppar samt salt.
  7.  Strö över pinjenötter och lite purjolök vid servering.

Servera gärna till ugnsgratinerade rotfrukter och en god sallad till.

Innehåller cirka 20 gram protein, och en del kolhydrater. För den som är rädd för parmesanost så kan det bytas ut till en mer mager ost. Jag står dock fast vid mitt motto.

”Hellre lite och gott än mycket och äckligt”.

Bon Aptit!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.