Idag lyxade vi vegetarisk lunch här hemma. Lite variation kan vara bra tänkte jag och gick lös på kikärtor, fetaost, chili och basilika.
Det är ett enkelt recept med få ingredienser och som kräver kort tid för tillagning. Receptet är beräknat för 2 portioner.
Ingredienser
Kikärtsbiffar
- 1 pkt kikärtor (380 gram)
- 50 gram fetaost
- 1 ägg
- 1/2 tsk sambal oelek
- färsk basilika
- 2 vitlöksklyftor
- salt
- peppar
- 1 msk maizena
- ströbröd till kikärtsbiffar
- smör för stekning
Citron & honungsås
- 2 dl lätt crème fraiche
- rivet citronskal
- honung
- salt, peppar
Gör så här
- Skölj kikärtor, skala och pressa vitlök och tärna fetaosten.
- Mixa kikärtor med vitlök, basilika och sambal oelek.
- Blanda sedan i salt, peppar, maizena, ägg och fetaostbitar.
- Forma och platta till biffarna, vänd biffar i ströbröd och stek i upphettad panna.
- Blanda samman alla ingredienser till såsen.
Servera kikärtsbiffar till grönsallad, klyftpotatis med citron & honungsås.
Bon Aptit!
Hälsogourmet