Honungsglaserad kycklingfilé med chili, örter och pestopasta
Ett festligt och hälsosamt middagstips. Honungsglaserad kycklingfilé är både lättlagat och uppskattat.
Fredag och här planeras kvällens middag med familjen. Riktigt god kycklingrätt, honungsglaserad kycklingfilé med chili och örter. Servera tagliatelle med pesto till, och en grönsallad.
Ingredienser
- 4 personer
- 600 gram kycklingfilé
- 500 gram tagliatelle färskpasta
- Färska örter, jag väljer mina favoriter – timjan och basilika
- 1 msk grön klassisk Basilikapesto
Marinad
- 3 msk Akacia honung
- 3 msk olivolja
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 krm salt
- Grovmalen peppar och chiliflarn kryddas efter smak
Gör så här
- 600 gram kycklingfilé, rengörs. Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg kycklingfiléerna i en stekpanna med 1 msk olivolja, krydda med svartpeppar och chili. Stek upp snabbt under hög temepratur så att en grillyta bildas på filéerna.
- Placera filéerna i en ugnssäker form, ringla över 2 msk olivolja, 3 msk akacia honung, 1/2 tsk sambal oelek, 1 krm salt, grovmalen svartpeppar och chiliflarn efter smak
- Ställ in den ugnssäkra formen med de marinerade kycklingfiléerna i ugnen, tills innertemperaturen är 70 grader. Cirka 20 minuter.
- Under tiden som kycklingen är i ugn, tillred en grönsallad, koka upp pastavattnet och koka färskpastan enligt anvisningen på paketet.
- Häll ur pastavattnet, skölj pastan i durkslag, och tillsätt 1 msk grön klassisk basilikapesto. Rör försiktigt in den i färskpastan.
- Servera, dekorera med färska örter och avnjut. Bon Aptit!