Mål inför 2020

Idag är det Nyårsafton och många laddar för nya löften om förändring med mål inför 2020. Förändring innebär att vi behöver agera utifrån kärlek till oss själva för att kunna skapa förändring av de ovanor som inte utvecklar oss.

  1. Mina mål inför 2020 är att vara mer ödmjuk mot mig själv. Sänka kraven på att vara presterande dygnets 24 timmar. Hälsan kommer prioriteras före egot för att kroppen ska må bra. Det blir som det ska ändå.
  2.  Meditation och yoga är ett givet mål inför 2020. Som högpresterande och med en lång period av sömnbrist så behöver kroppen komma ner i varv.
  3.  Prestation kräver belöning. Att både arbeta och studera kvällar och helger parallellt har varit ett tufft dygnet runt projekt för min del. Det är viktigt att inte glömma bort att vila. Vila genererar dessutom bättre resultat. Därför kommer jag unna mig en ledig kväll varje vecka och en kort weekend efter tentainlämning. Kropp och sinne behöver en paus hur stark eller energidriver man än är som individ.
  4.  Gör mindre och leverera mer. Det perfekta konceptet. Att skapa effektivitet och flöde i sin vardag. En rutin som kräver planering, förberedelse och vila. Sätt upp både kortsiktiga och långsiktiga mål. Jag har dagliga mål, 1-års mål, 2-års mål, 5-års mål och 7-års mål. Vad dessa mål innehåller behåller jag för mig själv. Jag lovar att berätta om mina resultat när de levereras. Innefattas av hälsa, karriär och ekonomi.
  5.  Skriv dig en tacksamhetslista. Det du fokuserar på växer, fokusera på det du känner glädje över och vill ha mer av. Inget annat. Tänker du en dålig tanke, ersätt den med tre bra tankar.
  6. Utvärdera varje vecka, både det som varit bra och det som orsakat sämre utgång. Notera när det dåliga inträffar, vad det är som utlöser det och varför. Förändra situationen. Är det vid sömnbrist problemet uppstår? Dålig planering eller om dilemmat bara existerar i tanken. Meditera i så fall. Inre stress är farligare än yttre stress.

 

Nyår 2020

Släpp kraven på motstånd av förändring och tro på att det kommer ske, hur är inte viktigt. Fokus på det som genererar bra resultat parallellt med balans. Det som får oss att må bra, är en bra linje att följa.

Det är viktigt att fokus ligger i vårt eget intresse, inte i andras behov eller förväntningar av oss. 2020 året då vi tar avstånd från individer, situationer och miljöer som inte ger oss mening eller får oss att utvecklas eller må bra. Nya erfarenheter väntar. Man kan inte korrigera sina sämre vanor eller beteenden som man inte vill acceptera för sig själv. 2020 är året då vi gör det. Gamla mönster bryts och nya visioner och värderingar blir viktigt. Där vi tidigare brustit i till exempel kostvanor, sömnmönster, relationer eller karriärmässigt så krävs det balans 2020. Allt kan med andra ord bara bli bättre kommande år. Nya erfarenheter väntar och vissa behöver vi givetvis arbeta för. Allt blir som du själv gör det till men 2020 kommer vi utfå från vår passion i det vi igångsätter.

Sätt upp små mål. Mål som är lätta att nå. Ta den där promenaden eller löpträna 10 minuter. Förbättra kosten eller släpp på strikta kontrollerade rutiner. Ring det där samtalet som du väntat med. 2019 års slit och arbete kommer ge utdelning 2020. Det vi  levererat och skapat 2019, det får vi tillbaka nästa år.

Förändring sker successivt och i den stunden förändras vanor till rutiner. Glöm inte att ha roligt under tiden! Det enda vi behöver ge oss själva är mål som genererar ett bättre val på sikt. Vi kommer inte kunna lura oss själva, inte andra heller, och vi kommer drivas av passion i det vi tar oss för. Det som inte känns meningsfullt lämnar vi nu bakom oss.

Nu önskar jag dig allt gott och lycka till med din hälsa, karriären, relationer, ekonomi och släpp på det berömda egot. Var den du vill bli. Det handlar om att VARA – GÖRA – HA. Vanligtvis vill alla ha, men för att få behöver vi göra, och inte tvärtom. Många vill ha en vältränad kropp men då behöver vi först vara hälsosamma och det kräver bra kost och träning. En harmonisk vardag vill många ha, men det kräver lugn och ro där vi behöver planera och prioritera hur vi agerar och vad vi uttrycker. Lätt som en plätt, eller hur? Allt kräver träning. Närvaro här och nu, ett konsekvent beteende, reflektion och kommunikation kommer vi långt med. Utmana dig själv och lämna trygghetszonen, ett härligt år väntar. 2020 är fylld med utveckling och förändring, kliv ur tryggheten och gör allt du inte tagit dig tid till under 2019.

Önskar dig ett Gott Nytt 2020 och fantastiska erövringar under 2020. Sikta alltid högt och var ödmjuk mot dig själv på vägen.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.