citronsill

Den här fantastiskt goda sillen kan jag inte vara utan vid årets alla högtider. En given favorit under bland annat julen. Citronsillen har blivit familjens favorit här hemma. Oavsett övrigt sortiment av sill som serveras så är det denna som tar slut. Uppskattad och god, hoppas du också tycker om den.

 

Citronsill

  • 2 pkt minutensill
  • 8-10 citroner
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 1 knippe dill
  • 1,5 dl strösocker
  1. Skölj av sillen med kallt vatten och låt dem torka på hushållspapper. Skär i fina filébitar.
  2. Ansa och strimla purjolöken fint, skala och skiva rödlöken. Hacka dillen.
  3. Varva sill, lök, purjolök, dill, strösocker, och kryddpeppar i burkar. Pressa saften ur citronerna, sila ur eventuella kärnor, lägg i citronsaft i sillburkarna. Låt stå kallt 1 dygn.

Lycka till och jag önskar dig en härlig julhelg!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.