saffranspannkaka med mascarpone och bär

Det är lördag idag och här hemma har vi lyxat sovmorgon och ätit en sen frukost. Barnen mina börjar bli stora nu och det är skönt att de är självständiga. De sover ofta mycket längre än mig men har i och för sig alltid gjort det. Tidigar mornar har jag vigt åt träning eller studier, men inte idag. Idag blev det sovmorgon för mig med.

Bjuder er på saffranspannkaka med mascarpone och bär så här under lördag förmiddag. Den är så god, mascarponen. Har nämligen tillsatt 1 msk florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Perfekt som topping. Jag har gräddat amerikanska klassiska pannkakor och recept ger cirka 12-14 pannkakor. Var så goda. En sen matig frukost, brunch eller kanske en mysig advetsfika när julen närmar sig. Du väljer.

saffranspannkaka

 

 

Saffranspannkaka med mascarpone och bär

 

Ingredienser

  •  2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  •  1 tsk vaniljsocker
  •  1 pkt saffran
  •  1 ägg
  •  2, 5 dl mjölk
  • 25 gram smält smör

 

Topping

  •  250 gram mascarpone
  •  1 msk florsocker
  •  1 tsk vaniljpulver

 

Gör så här

  1.  Smält smör och blanda under tiden torra ingredienser i en bunke.
  2.  Vispa samman smält smör, ägg och mjölk.
  3.  Hetta upp stekpappan med lite smör och grädda små pannkakakor.
  4.  Gör toppingen, blanda mascarpone med florsocker och vaniljsocker.
  5. Värm upp hallon i en liten kastrull och servera som sylt till pannkakorna.
  6.  Dressa pannkakor med smaksatt mascarpone, varm hallonsås och färska blåbär. Servera.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras