Det härligaste som finns är när man tar sig tid och bara kopplar av under middagsfixet hemma. Oftast har jag huvudet fyllt med både arbete och studier så det är få tillfällen som jag faktiskt helt kan njuta av att kocka i lugn och ro. Men nu är jag i en period av balans så det känns riktigt härligt. Lugnet före stormen, ha, ha!
Torsdag idag och många av er äter klassiska pannkakor på torsdagar. Det gör även vi idag, men jag ska dessutom bjuda er på en riktigt god krämig broccolisoppa. Receptet i alla fall. Det är beräknat till 4 personer. Kräver lite tid och kärlek men är uppskattat att både stora och små.
Broccolisoppa
Ingredienser
- 2-3 st broccoli huvuden
- 4 mjöliga potatisar
- 1 scharlottenlök
- 3 klyftor vitlök
- olivolja
- 1 liter vatten
- Bongs grönsaksbuljong
- 1 dl crème fraiche
- salt, vitpeppar
- 1 tsk strösocker
- 1 msk balsamvinäger
- parmesan
- basilika
Gör så här
- Koka potatisen
- Skala och hacka schalottenlök och vitlök
- Skiva broccoli i små bitar
- Fräs upp lök och vitlök i en stekpappa
- Tillsätt broccolin och fräs upp allt tillsammans
- Häll upp1 liter vatten i en stor kastrull och tillsätt buljong
- Lägg i den kokta potatisen
- Koka soppan 5 minuter
- Mixa samman allt med en stavmixer
- Smaka av med salt, vitpeppar, vitvinsvinäger, lite socker och crème fraiche
- Strö river parmesanost ovan och färsk basilika
- Servera och avnjut.
Hälsogourmet