Hälsosam huskur

Huskurer kan kräva sin tid men den här tar inte mer än ett par minuter att förbereda. Varje morgon dricker jag ett glas varmt vatten och tillsätter 2 msk rå honung och 2 msk äppelcidervinäger där i. Jag har helt enkelt bytt ut mitt dagliga morgonte.

Många skulle tycka att det inte tilltalar gommen kanske, men det är absolut värt alla hälsosamma effekter som kuren ger kroppen. Det sänker kolesterolet och bidrar med antioxidanter. Sägs även förhindra diabetes, cancertumörer och hjälper mot fetma. Det rensar tarmsystemet, främjar kroppens cirkulation och boostar kroppen med energi. Det är forskare i Journal of food Science som hänvisar till alla hälsosamma fördelar.

Äppelcidervinäger har även andra bra fördelar och kan användas både i hushållet som ett naturligt rengörningsmedel, eller motverkar mjäll om man nu har problem med det

Jag brukar nästan alltid tillsätta rosé balsamvinäger när jag tillreder stora grönsallader till middagen och vet inte om det har lika bra effekt som äppelcidervinäger men det gör nog sitt.

Jag brukar skifta mellan 2-3 huskurer för att få variation och det här är en av dom och kräver minst förberedelse.

 

Huskur

Ingredienser 

  •  2 dl varmt vatten
  •  2 msk rå honung
  • 2 msk äpplecidervinäger

Gör så här

  1.  Blanda samman honung och äppelcidervinäger i det varma vattnet. Rör om ordentligt och drick.

 

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras