Gyllene mjölk med saffran

Det är ett tag kvar till 1:a advent men jag är en riktig julnörd så ikväll söndag så unnar vi oss en varm saffrans- och gurkmejadryck. Jag  stramar åt kalorierna lite i den men uppskattar god mat så det får bli skummad baristamjölk istället för vispad grädde. I övrigt så gör jag inget avkall på innehåll. Gärna mellanmjölk, då den har rikare smak än lättprodukter. Eller om ni önskar använda mandelmjölk eller annat mjölkfri vara så går det utmärkt.

Hoppas din vecka varit bra. November är en mörk månad och saffran är en krydda som stimulerar till att pigga upp oss. Gurkmeja har lika effekt och är antiinflammatorisk. Toppen ju! Perfekt att varva ner med en varm god dryck ikväll. Receptet är beräknat för två, jag lyxar gärna extra saffran i min och har tillsatt 1 påse för 2 portioner.

Gyllene mjölk med saffran

Ingredienser

 •  5 dl mellanmjölk
 •  1 pkt saffran
 •  2 msk honung
 •  2 krm kardemumma
 •  1 krm gurkmeja
 •  1 vaniljstång
 •  2 krm ingefära

 

Topping

 •  Skummad baristamjölk
 •  2-3 rutor mörk choklad
 •  kanel

 

Gör så här

 1.  Sjud mjölken i en kastrull ett par minuter med kryddor.
 2.  Hacka chokladbitarna och skumma baristamjölken.
 3.  Häll upp mjölken i värmetåligt glas.
 4.  Dressa med baristamjölk, hyvlad choklad och kanel.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Hälsogourmet