fräsch äppelpaj

Det är fredag idag, så härligt. Helgen närmar sig och här bjuds det på ett efterrättstips. En klassisk äppelpaj som familj eller helgens gäster kommer uppskatta. Receptet är beräknat till 4-6 portioner. Jag fick det här recepttipset av en härlig instagramföljare, så kan det vara. Kul!

 

Äppelpaj

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 1 msk kanel
  •  1 dl hasselnötter
  •  1 dl havregryn
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk honung

Gör så här

  1.  Sätt ugn på 175 grader
  2. Skala äpplen och skär i skivor
  3.  Lägg äpplen i en form och strö över kanel
  4.  Hacka hasselnötterna
  5.  Rör ihop havregryn, hasselnötter, kokosolja och honung i en liten kastrull, låt smälta samman.
  6. Fördela blandningen över äpplena och ställ i ugn ca 20 minuter.
  7.  Jag har serverat Skånemejeriets vaniljkvarg till, men det passar givetvis lika bra med en god vaniljglass eller vaniljsås till pajen.

 

Bon aptit och jag önskar dig en trevlig helg!

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras