Det är fredag idag, så härligt. Helgen närmar sig och här bjuds det på ett efterrättstips. En klassisk äppelpaj som familj eller helgens gäster kommer uppskatta. Receptet är beräknat till 4-6 portioner. Jag fick det här recepttipset av en härlig instagramföljare, så kan det vara. Kul!
Äppelpaj
Ingredienser
- 6 äpplen
- 1 msk kanel
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl havregryn
- 2 msk kokosolja
- 1 msk honung
Gör så här
- Sätt ugn på 175 grader
- Skala äpplen och skär i skivor
- Lägg äpplen i en form och strö över kanel
- Hacka hasselnötterna
- Rör ihop havregryn, hasselnötter, kokosolja och honung i en liten kastrull, låt smälta samman.
- Fördela blandningen över äpplena och ställ i ugn ca 20 minuter.
- Jag har serverat Skånemejeriets vaniljkvarg till, men det passar givetvis lika bra med en god vaniljglass eller vaniljsås till pajen.
Bon aptit och jag önskar dig en trevlig helg!