Halloweenkaka

Hoppas din vecka varit bra och att du nu kan njuta av lite ledighet. Jag ser fram emot långhelg och vila även om det för min del även innebär en hel del studier. Idag har vi i alla fall bakat en halloweenkaka här hemma. Den här kakan kommer både stora och små gäster uppskatta under helgens festligheter. En kladdkaka som även barnen kan hjälpa till med och dekorera med vit och svart glasyr. Jag har medvetet valt att baka en nyttigare variant av kladdkaka. Det här receptet innehåller kvarg och stevia, och inget raffinerat socker eller smör är tillsatt. Hoppas du gillar den. Önskar dig en trevlig Halloweenhelg!

Halloweenkaka

Ingredienser

  •  1 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl steviaströ
  • 3/4 dl kakao
  • 250 g vaniljkvarg

 

Glasyr

  • 1 ask Philadelphia light
  • 1 tsk vaniljsocker
  •  svart karamellfärg
  •  vit dekorationskristyr på tub

 

Gör så här

  1.  Vispa ihop ägg och socker, tillsätt övriga torra ingredienser.
  2.  Blanda i vaniljkvargen sist.
  3.  Sätt folie i en rund form med avtagbar kant.
  4.  Smörj formen med lite smör eller kokosolja.
  5.  Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.
  6.  Ta försiktigt av kakformens kant och vänd kakan med hjälp av en tallrik
  7.  Dra försiktigt av folien från kakan.
  8.  Låt svalna.
  9.  Bred ett lager av svart philadephiaglasyr på kakan och dekorera spindelväv med vit kristyr

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Hälsogourmet