Under veckan handlade jag saffran inför julbaket och såg till min förvåning att jag redan hade 8 paket i kryddskåpet. Saffran som är en hälsokrydda är bra att äta regelbundet i ok mängd och inte bara vid julbak. Kryddan är god även till middagsrätter, efterrätter och till frukost. Idag gjorde jag mig en chiapudding med saffran och varma hallon. Supergod.
Saffran är en hälsosam krydda och har läkande effekt på kroppen, bland annat så motverkar saffran nedstämdhet, skapar känslomässig balans, stärker koncentration och lindrar sömnproblem. Perfekt nu under vinterperioden.
Chiapudding med saffran och varma hallon
Ingredienser
- 2 dl kokosmjölk
- 3 msk chiafrön
- 1/2 krm saffran
- 1/2 tsk vaniljsocker
- hallon
- kokoschips
- mandelflarn
- pumpakärnor
Gör så här
- Rör samman kokosmjölk, chiafrön, saffran och eventuellt vaniljsocker, ställ i kylskåp över natten. Rör om vid tillfälle för att chiafrön inte ska klumpa ihop sig.
- Värm hallon innan servering i en kastrull och spar 4-5 hallon för garnering.
- Skeda upp den varma hallonsåsen på chiapuddingen och toppa med nötter och frön.