Under eftermiddagen idag så rörde jag ihop det här goda bananbrödet.
Det är både lätt att tillreda och nyttigt, dessutom perfekt inför söndagskvällens familjefika. Vi planerar att se Solsidan ikväll vid åtta så det passar utmärkt med en kopp te till och en god ostbit ovanpå.
Brödet blir perfekt med mogna bananer där i, saftigt och smakrikt.
BananbrödBananbröd
Ingredienser
- 3 bananer
- 100 g hasselnötter
- 100 g russin
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk bakpulver
- 3 äggvita
- 2 msk agavesirap
- 3 dl vatten
Gör så här
- Sätt ugn på 170 grader
- Skiva bananer och lägg dem i en bunke
- Hacka nötter och tillsätt både nötter och russin
- Tillsätt 3 äggvitor och agavesirap
- Blanda samman bakpulver, bikarbonat och kanel med mjölet och häll i allt i bunken
- Blanda sist i vattnet och rör in alla ingredienser i smeten
- Häll upp i bakform och grädda i ugn under 40 minuter
Servera ljummet nybakt bananbröd med te och en god ost till, jag föredrar en stark god