Zucchiniröra med bönspagetti
Gott, lättlagat och nyttigt. Ikväll tillagade vi en vegetarisk fräsch meny här hemma. För att höja proteinets innehåll så har jag valt bönspagetti istället för pasta till menyn. Produkten innehåller 45 gram protein per 100 gram. Riktigt bra för kropp och muskelmassa.
Jag är rätt duktig på att krydda mat mer än vad recept tillåter och tänker att det är upp till var och en utifrån tycke och smak. Finns inga rätt eller fel. Har fräst upp grönsaksröran i olivolja, 3-4 vitlöksklyftor, svartpeppar, chili och örtsalt. Nedan ges ett recept för fyra personer.
Recept
- svart bönspagetti
- 2 st zucchinin
- 0,5 kruka färsk timjan
- 4 st vitlöksklyftor
- 50 gram kikärtor, eller pinjenötter
- chilipeppar
- svartpeppar
- örtsalt
- olivolja
- Rosta torkade kikärtor eller pinjenötter i en stekpanna.
- Hyvla zucchinin i strimlor.
- Skala och hacka vitlök och chilipaprika.
- Skölj timjan och plocka av bladen från stjälkar.
- Koka bönpastan 5-6 minuter.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna.
- Fräs upp den strimlade zucchinin med timjan, vitlök och chili i stekpannan.
- Servera en sallad till.
Jag tillsätter rikligt med olja, vitlök och örter för att grönsaksröran ska bli krämig, mjuk och ta smak av kryddor och örter. Servera bönpastan med grönsaksröra och strö fetaost och valfria rostade nötter ovan.


Hälsogourmet