Jag gjorde aktivt val

jag gjorde aktivt val – att inte vila

När man står inför aktiva val där man måste välja bort så blir envishet, målmedvetenhet och stark vilja personliga egenskaper som kan skada den bästa.

Frågan är när envishet, målmedvetenhet och stark vilja går över till dumhet. Jag prioriterade bort kvalitetstid med familjen och hälsan gjordes avkall på. Träning och sömn bland annat, och jag slutade i princip sova. Till vilket pris?

Att vara högpresterande är inte alltid positivt och bra, det har sina nackdelar och det har ett pris. Hälsan. Jag gick emot mig själv och mina egna värderingar om vad hälsa innebar.

Jag skapade mig själv ett ekorrhjul av stress som ensamstående till två barn, både fulltidsarbetande och heltidsstuderande. Ni hör ju hur det låter. Det fungerade relativt bra tills kroppen sa nej.  Jag hade inte tid att vila och lyssnade inte till kroppens signaler. Ville inte. Jag hade bestämt mig. Jag skulle planera studier och förbereda inför mitt projekt och examenarbete. Vetenskapliga kurser på avancerad nivå lästes parallellt och jag hann studera 60 högskolepoäng under 1 år. Parallellt arbetade jag.

Skrev klart projektstudien inför examenarbetet i juni. Jag var rejält trött. Snällt beräknat arbetade och studerade jag 15-17 timmar per dygn. Jag ångrar det inte. Det var värt det oavsett hur jobbigt och dumt det var. Semestern under juli månad låg hur som helst rätt lägligt till och var välkommet. Perfekt tajming. Nu under kommande höst och vår studerar jag 30 högskolepoäng. För mig blir det vila men för många andra är det fortfarande ett lika hektiskt tempo och dumt beslut. Jag väljer att halvera tempot. Det kanske inte är ett ultimat val, men det är en förbättring. Ett steg i rätt riktning och ett sundare val. Trotts all den dumma stress jag utsatt mig själv för under det här året så tycker jag att det är roligt att både studera och att leverera. Jag kommer dock inte välja bort mig själv igen, hälsan är för viktig.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.