Italiensk meny ikväll

Ikväll fick det bli en Italiensk meny till middag, en klassisk pestopasta med het tomatsås.

Kors i taket, det är inte ofta jag äter vegetarisk kost men idag blev det äntligen av. Denna tomatsås blir krämig och här ska man inte spara på olivoljan. Färska tomater ska stekas tillsammans med olja, hackad vitlök, färska örter och skalade hela tomater på burk.

  1. Fräs upp 4-5 vitlöksklyftor i rikligt med olivolja och färska cocktailtomater. I en stekpanna.
  2. Tillsätt de hela skalade tomaterna (inte vätskan), och peppar, salt, basilika.
  3. Låt puttra tills vätskan avdunstar, konsistensen ska vara lite klibbig och oljigt.
  4. Koka pasta enligt anvisning.
  5. När allt är klart, tillsätt grön pesto i pastan och rör om. Fördela och rör i tomatsåsen ovanpå pastan.
  6. Dressa med riven parmesan och pinjenötter. Lägg upp avokado, mozzarella, oliver och färsk basilika som tillbehör. Bon Aptit!

IMG_8047 - Italiensk meny ikväll

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.