Rawfood bollar

Rawfood bollar

Saftiga goda rawfood bollar med aprikos, citron och kokos.

Det krävs lite tid att göra dessa rawfood bollar, så tålamod kan vara bra, och det är värt mödan. De är jättegoda och håller sig färska 3-4 dygn i kylen.

 

Ingredienser:

1 dl hasselnötter

1 dl torkade aprikoser

1 1/2 dl kokosflingor

rivet skal av 1 citron

2 msk honung

skrapa ur innehåll i en 1 vaniljstång

 

Blötlägg hasselnötter i 3-4 timmar. Blötlägg torkade aprikoser 1 timme. Mixa nötter och aprikos,  tillsätt sen resterande ingredienser. Låt stå kylskåpskallt en stund. Rulla dem sen till små kulor och doppa dem i kokosflingor.

Tips: Jag har ibland malt ner hasselnötter utan att blötlägga dem, har föredragit det då det sparat mig lite tid och nötterna blir mer släta.

IMG_7931 - Rawfood bollar

 

IMG_7933 - Rawfood bollar

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.