Rawfood bollar
Saftiga goda rawfood bollar med aprikos, citron och kokos.
Det krävs lite tid att göra dessa rawfood bollar, så tålamod kan vara bra, och det är värt mödan. De är jättegoda och håller sig färska 3-4 dygn i kylen.
Ingredienser:
1 dl hasselnötter
1 dl torkade aprikoser
1 1/2 dl kokosflingor
rivet skal av 1 citron
2 msk honung
skrapa ur innehåll i en 1 vaniljstång
Blötlägg hasselnötter i 3-4 timmar. Blötlägg torkade aprikoser 1 timme. Mixa nötter och aprikos, tillsätt sen resterande ingredienser. Låt stå kylskåpskallt en stund. Rulla dem sen till små kulor och doppa dem i kokosflingor.
Tips: Jag har ibland malt ner hasselnötter utan att blötlägga dem, har föredragit det då det sparat mig lite tid och nötterna blir mer släta.


Hälsogourmet
Ser gott ut, blir att göra under vecksn
Lycka till! Berätta vad du tycker om dom sen.