Kyckling på menyn
Mitt i veckan får det gärna gå undan i köket. Arbete, barnens läxor, träning och kvällsstudier tar sin tid hos oss. En maträtt som går relativt snabbt och är god, är kycklingfilé i ugn. Det ger ett mer saftigt resultat och spar även tid.
Vitlöksås
2 dl MINI-fraiche, 5%
2 pressade vitlöksklyftor
Bong grönsaksbuljong
0,5 dl vatten
svartpeppar, ev. salt
ev. färska örter
- Bryn kycklingfiléerna någon minut i en stekpanna för att få lite grillyta. Tillsätt salt och peppar. Lägg dem sen i en ugnsform.
- Tillsätt ingredienser för vitlökssåsen över kycklingen
- Sätt ugn på 200 grader, placera ugnsform med kyckling i ugn och låt innertemperatur bli 70 grader. Tar ca 20 minuter.
- Koka och servera ris till, och grönsaker.
Jag hade lyckligtvis en kruka färsk timjan hemma sen helgens middag, så jag lyxade till med örter ovan kyckling. Det går utmärkt utan med.

Hälsogourmet
Imorgon fredagkväll blir det kyckling enligt ditt recept 🙂
Ja kyckling kan man inte äta för ofta, tror minsann jag ska steka upp kycklingfilé till familjen här hemma med. Trevlig spis!