Dinkelgröt

Dinkelgröt

Idag testar vi en nyhet i gröthyllan, i alla fall en nyhet för oss. Dinkelgröt med soltorkade aprikoser och linfrön.

Dinkelgröt, rätt så lika i smak med havregrynsgröt men lite grövre i konsistens än den klassiska havregrynsgröten.

Tänkte jag skulle prova att variera mina frukostar lite mer, men inser att det är lite bortkastat för min del. Jag älskar havregryn, torra som blöta, kokta eller inte. De innehåller mer protein och mindre kolhydrater än exempelvis Saltå Kvarns Dinkelgröt som jag idag provat. Kan dock tipsa om att rårörda lingon är gott till, för den som ändå vill prova produkten. Den är god.

För mig har det absolut bilvit viktigare med att få i mig mer nyttigheter på enklaste sätt, så den gröten blir det inte fler inköp av. Gyllenhammars (havregryn) proteininnehåll på 13 gram vinner helt klart över Dinkelgrötens 9 gram.

Havregryn är nyttigare och till ett bättre pris dessutom. Win win!

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.