Torskrygg med örttäcke

Torskrygg med örttäcke

Måndag och fisk serveras här hemma ikväll. Torskrygg med örttäcke och kokt potatis.

Vi bör enligt kostexperter äta fisk 2-3 gånger per vecka för att ge kroppen tillräckligt med Omega-3. Dels för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar men även för att D vitamin intaget kan minskas under vinterperioden då klimatet inte ger oss lika många soltimmar dagtid. D-vitaminbrist kan bland annat orsaka trötthet, sjukdom och kalciumbrist.

 

Bjuder här på ett riktigt gott recept, torskrygg med örttäcke.

Sätt ugn på 225 grader och förberedd örttäcket.

400 g torskrygg

potatis

 

Örttäcke

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1  pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl fryst persilja
  • 2 tsk timjan
  • 1/2 dl olivolja
  •   salt och svartpeppar
  • 4 msk crème fraiche
  • saft från 1 citron
  • pinjenötter eller pumpakärnor
  1. Rosta nötter i en torr stekpanna, rör om under tiden.
  2. Lägg ströbröd i en skål, olivolja, crème fraiche, örter och pressa i vitlöken.
  3. Förbered och koka potatis.
  4. Salta och peppra fisk och lägg den i en smord form, fördela örttäcket på fisken. Ringla lite olivolja, strö nötter och pressa lite citron ovan. Ställ in form i ugnen, i 15-20 minuter tills innertemperatur är 56 grader.
  5. Bon Aptit!

IMG_8303 - Torskrygg med örttäcke

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.