lyxigt lunchtips

Lyxigt lunchtips – Hava Skafferi & Salonger

Hava Skafferi & Salonger,

Mat är för mig passion och som konst, en upplevelse, men ska givetvis inte överkonsumeras. Det är med sinnena som vi upplever matens konsistens och utformning,  smak, syn, doft, och givetvis känsel och hörsel.

Jag älskar mat, god mat. Att lägga ner ett par extra minuter på att dressa menyn, bra ingredienser och en lyckad kryddning är bara roligt och middagsupplevelsen blir trevligare att dinera. Det är även roligare med matlagning om man är två som hjälps åt.

Att dinera luncher ute behöver inte vara onyttigt, alla dagar fyller inte alltid tid och ekonomi till det, men det är givet för mig att jag oavsett, föredrar vällagat. Kosten är viktig och speglar även vårt mående och hur vi tar hand om vår kropp och oss själva. En form av självrespekt.

Lite extra lyx efter en lång arbetsvecka är alltid välkommet. Min bättre hälft tog nämligen ut mig på en trevlig lunch efter ett privat ärende och förmiddagsmöte som jag uträttade i Uppsala. Han är alltid in lyssnande och förstående, och vet precis vad jag behöver och när. Härligt med support. Vi tog oss i alla fall till Hava, vars meny var fräsch, och kändes som hälsan själv. Kan rekommendera räksmörgåsen vi åt, den fullkomligt exploderade i smakupplevelse av grönsaker och räkor. Ger menyn flerstjärnigt, 5 poäng. Även fiskmenyn på Hava är ett hett tips. Ångad sejfilé med ägg, räkor, pepparrot, brynt smör och kokt potatis var något som de övriga gästerna gärna beställde in ur menyn.

 

 

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras