Effektiv pyramidträning RPT

Pyramidträning – RPT

En intensiv vardag kan innebära långa arbetsdagar och sena middagar med familjen, för att få min egentid behöver jag effektivisera träningen till det bästa.

Jag tränar fyra till sex dagar per vecka, mellan 6-10 timmar. Löpning 5-7 mil per v och styrketräning 4 ggr i ett 4-dagars program. Sommartid blir löpningen mer intensiv, och styrkan minskar lite. Under vinterhalvåret ligger balansen där mellan 50/50.

För att hinna träna som jag önskar, lägger jag in pyramidträning under styrketräningen och vilar kort tid mellan seten. Ett intensivt pass och en bra styrketeknik som tränar muskeln till utmattning, och även ökar kroppens styrka effektivt. 3-4 set med dropset på 6, 8 och 8 reps. Den fjärde och sista brukar jag öka upp till 12-15 reps, för att trötta ut muskeln rejält.

Vid tidsbrist tränar jag ett 30 minuters styrkepass, pyramindträning, kort vila och 2 muskelgrupper per tillfälle. 5-10 km löpning på det. Jag klämmer in träningen mellan klockan 05-06:30 eller 21-22:30. Intensivt enligt många, men för mig är det ett normalt förhållningssätt och hur jag värderar min tid för aktivitet och träning.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.