Underlätta vardagen

Planering av måltider underlättar vardagen

Att underlätta vardag och familjerutiner med planering av måltider.

Vi försöker alltid planera middagarna för veckan för att spara tid och  slippa onödiga inköp. Den sämsta kombinationen är när jag handlar mat efter ett träningspass. Hungrig förstås. Att storhandla kan underlätta vardagen genom minskade kostnader och spar tid till familjeaktiviteter eller ett sparande.

Nu för tiden finns det möjlighet till att få mat hemkört fram till dörren, en tjänst som jag verkligen kan rekommendera. Varor klickas hem via hemsida och leveransen körs ut efter dina önskemål om dag och klockslag. Mer tid för annat trevligt.

Ytterligare ett tips är att planera in matlagningsdagar. Jag brukar kocka söndagar och onsdagar. Tillreder då oftast matlådor för 2-3 dagar i taget. Lätt, och måltiderna är redan planerade och portionerade. För mig innebär det även att jag på ett enkelt sätt kan äta hälsosamt utan att behöva planera och fundera över glömda ingredienser i butiken.

Hur ser dina veckorutiner ut? Ge gärna tips på smarta vardagslösningar!

Under helger håller jag mig gärna borta från matlådor, då föredrar jag matlagning hemma, eller ett restaurangbesök.

 

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras