Att maximera träningen

Att maximera träningen!

Först en vecka influensa och sen en vecka halsfluss. Det positiva är att det sker var 20 år för min del så förhoppningsvis är jag skonad nu under minst 15 år framöver.

Idag lyxades det ett lätt träningspass i gymmet. Tränade igenom kroppens alla muskelgrupper med en övning per muskelgrupp, 10 rep och 4 set. Efterlängtat! Maximera träningen genom att träna basövningar. En light genomkörare och total vila från cardio. Äter ännu penicillin och hjärtat ska man ju vara rädd om. Pulshöjande träning får mao vänta ett par dar.

Om man har varit sjuk länge eller av andra orsaker haft ett längre uppehåll så kan jag tipsa om att ta en mjukstart av en träningsperiod på 1-2 veckor där man tränar igenom hela kroppen vid varje tillfälle under varannan dag för att komma in i rytm och träningsfas igen. Skynda långsamt brukar vara lämpligt och att sänka kraven första veckorna.

Bra övningar där alla kroppens muskler maximeras och får jobba parallellt är bland annat knäböj, chins, dips, militärpress och bänkpress. Välj därför gärna basövningar för att maximera träningen för kroppen. Fler muskelgrupper ges då möjlighet att utvecklas och du tränar mer effektivt på kortare tid.

 

2 Kommentarer

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.