Choklad och jordnötsfudge

Jag vaknade upp med huvudvärk och bihåleinflammation idag, måndagsmorgon. Ingen större aptit men tjänstledig för studier så jag gjorde ett kort avbrott och bakade choklad och jordnötsfudge inför fredagsmyset tidigt i morse. Superlätt att göra och ett gott hälsosamt sockerfritt alternativ.

Det härliga Jordnötssmöret från Green Choice berikar fudgen med protein och fibrer. Men även järn, magnesium, folat och E-vitamin. Dessa ämnen ger kroppen bättre syreupptagning, förbättrar muskelfunktioner, bildar nya blodkroppar och ger kroppen behövliga antioxidanter / B vitamin för cellförnyelse.

Nötter och frön är hälsan själv och fibrer håller även blodfettnivåer lägre och balanserar tarmfunktionen.

Choklad och jordnötsfudge

Ingredienser:

  • 12 färska dadlar
  • 1/2 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 2 msk Green Choice jordnötssmör

IMG_2942 - choklad och jordnötsfudge

Mixa samman allt och bred sedan ut smeten på bakplåtspapper. Jag har lagt bakplåtspapper i en liten fyrkalntig platsburk och därefter även täckt sidor med bakplåtspapper. Det underlättar när fudgen fryst till sig och då är det enkelt att lossa innehåll och skära upp i bitar.

Dekorera gärna med flingsalt från falksalt. Bon Aptit!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.