Proteinfyllda äggmuffins
Äggmuffins är både lätt att tillreda, gott och hälsosamt. Det är lätt att variera innehåll efter tycke, smak och men även utifrån vad man har hemma i kylen.
Ingredienser, 12 muffins
- keso
- rökt skinka
- purjolök
- broccoli
- parmesanost
- 8 ägg
- mjölk
- salt, peppar
Gör så här:
- Ställ fram 12 bakformar på en bakplåt.
- Sätt ugn på 200C
- Vispa 8 ägg med en skvätt mjölk, salt och peppar.
- Fyll formarna med valfri fyllning. Se exempel på ingredienser ovan.
- Häll den vispade äggblandningen i formarna så att ingredienser täcks.
- Ställ in i ugnen och grädda i 10-13 minuter.
Fyllning kan varieras och här ges förslag
- Keso, parmesan, rökt skinka, purjolök, broccoli
- Kyckling, spenat, soltorkade tomater, fetaost
- Lax, potatis, rucola, crème fraiche, vitlök
- Tofu, zucchini, spenat, feta, basilikapesto, oliver
Proteinfyllda äggmuffins Proteinfyllda äggmuffins