Proteinfyllda äggmuffins

Proteinfyllda äggmuffins

Äggmuffins är både lätt att tillreda, gott och hälsosamt. Det är lätt att variera innehåll efter tycke, smak och men även utifrån vad man har hemma i kylen.

 

Ingredienser, 12 muffins

  • keso
  • rökt skinka
  • purjolök
  • broccoli
  • parmesanost
  • 8 ägg
  • mjölk
  • salt, peppar

 

Gör så här:

  1. Ställ fram 12 bakformar på en bakplåt.
  2. Sätt ugn på 200C
  3. Vispa 8 ägg med en skvätt mjölk, salt och peppar.
  4. Fyll formarna med valfri fyllning. Se exempel på ingredienser ovan.
  5. Häll den vispade äggblandningen i formarna så att ingredienser täcks.
  6. Ställ in i ugnen och grädda i 10-13 minuter.

 

Fyllning kan varieras och här ges förslag

  • Keso, parmesan, rökt skinka, purjolök, broccoli
  • Kyckling, spenat, soltorkade tomater, fetaost
  • Lax, potatis, rucola, crème fraiche, vitlök
  • Tofu, zucchini, spenat, feta, basilikapesto, oliver

 

Proteinfyllda äggmuffins

Proteinfyllda äggmuffins

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.