Igår fredag eftermiddag bakade vi morotskaka hemma och barnen röstade på den här godsaken. Den här morotskakan är relativt hälsosam, då inget extra fett är tillsatt. Även innehåll av socker har vi reducerat.
Morotskaka
Ingredienser
- 200 gram morötter
- 1 ägg
- 1 dl strösocker eller steviaströ
- 6 msk vatten
- 2 tsk kanel
- 1/2 mosad banan (kan uteslutas)
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Glasyr
- 1 ask Philadelphia light
- 1 tsk vaniljsocker
- rivna morötter
- flagad mandel
Gör så här
- Riv morötterna
- Vispa socker och äggula poröst
- Tillsätt vatten, mjöl, kanel, bakpulver i den uppvispade smeten
- Rör i morötter och banan
- Vispa äggvitan till hårt skum och blanda försiktigt i den med resterande ingredienser
- Grädda 200 grader i 15 minuter
- Blanda eventuellt glasyr och bred ovan kakan, dekorerar med mandel och rivna morötter