Igår tisdag åt vi en klassisk kycklingwok i teriyakisås. Ett gott, nyttigt och snabbt recept för veckans alla dagar. Enkelt att tillreda. Jag förknippar maträtten med 90-talet och tro det eller ej men jag åt det ofta under mina dåvarande dietperioder. Dock utan strösocker i teriyakisåsen. Idag ser jag strösocker som en smakhöjande krydda vid matlagning.
Recept finns nedanför, bon aptit!
’
Kycklingwok i teriyakisås
Ingredienser:
- 1 kg kycklingfile
- 500 g wokgrönsaker
Sås:
- 1 dl Kokkoman soja
- 0,5 dl mirin risvin
- 0,5 dl vatten
- 1 msk brun maizenaredning
- 2 msk strösocker
- 2 tsk river ingefära
- 3 klyftor riven vitlök
- vitpeppar
Gör så här:
- Skär kycklingfiléer i strimlor eller tärningar
- Stek kycklingfilén i stekpanna, i lite olja
- Förbered sås i en liten kasrull
- Tillsätt grönsaker i stekpannan tillsammans med kycklingfilén
- Häll över såsen i wokblandningen och rör samman allt.
- Servera