Kycklingwok i teriyakisås

Igår tisdag åt vi en klassisk kycklingwok i teriyakisås. Ett gott, nyttigt och snabbt recept för veckans alla dagar. Enkelt att tillreda. Jag förknippar maträtten med 90-talet och tro det eller ej men jag åt det ofta under mina dåvarande dietperioder. Dock utan strösocker i teriyakisåsen. Idag ser jag strösocker som en smakhöjande krydda vid matlagning.

 

Recept finns nedanför, bon aptit!

 

Kycklingwok i teriyakisås

 

Ingredienser:

  •  1 kg kycklingfile
  •  500 g wokgrönsaker

 

Sås:

  •  1 dl Kokkoman soja
  •  0,5 dl mirin risvin
  •  0,5 dl vatten
  •  1 msk brun maizenaredning
  •  2 msk strösocker
  •  2 tsk river ingefära
  •  3 klyftor riven vitlök
  •  vitpeppar

 

Gör så här:

  1.  Skär kycklingfiléer i strimlor eller tärningar
  2.  Stek kycklingfilén i stekpanna, i lite olja
  3.  Förbered sås i en liten kasrull
  4.  Tillsätt grönsaker i stekpannan tillsammans med kycklingfilén
  5. Häll över såsen i wokblandningen och rör samman allt.
  6.  Servera
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras