Vi sprang och vi vann

Det pratas ofta om PB, prestation och tid. Jag kommer aldrig vara den som jagar det. Jag är lika bra under varje träning och lopp oavsett PB, prestation eller tid. Att träna för att det är roligt eller för att man mår bra av det, är tillräckligt perfekt för mig. Det gör jag gärna dagligen. För mig innebär det en aktiv livsstil. Vad får dig att löpträna, plikt eller passion?

Av olika lyckligt ovetande orsaker så är min vilopuls väldigt hög, och en eventuell ansträngningsastma är under utredning. Inga allergier synliggörs men löpning för min del känns dubbelt så tuff. Andnöd och maxpuls periodvist. Det är ett stort dilemma, eftersom jag idag frivilligt springer 4-5 mil per vecka. Alltid hög puls oavsett hur många år av regelbunden träning, hur mycket och hur bra träning och kosthållning  jag än givit mig själv. Stress?

Läkarkontroller visar bra värden. EKG, lungröntgen, allergier och blodprover är tiptop. Men när jag går uppför trappor men min läkare och pulsrusningar ligger på 120-130, då ser läkaren mindre glad ut.

Ni förstår säkert att intervaller inte är min grej. Dock springer jag i backar och tränar intervaller emellanåt. Mer seg och uthållig än snabb.

Idag sprang jag ett lopp som jag faktiskt haft en hel del åsikter om. Ett Sthlm Challenge lopp, nämligen STHLM Apocalypse. Jag gillar inte skräckfilmer, undviker våldsfilmer generellt och tror stenhårt på godhet. Där har ni mig.

Dock kan jag övertalas ibland om att ”det är ett roligt lopp” och ”det blir kul”. ”Kul” fungerar rätt bra på mig så nu har jag test-sprungit det roliga STHLM Apocalypse loppet och det var faktiskt kul. En adrenalinkick helt klart, men dock inte så roligt så att jag väljer att springa det igen. En zombie är en zombie, även om jag lyckades få en av de utklädda statisterna att le idag under loppet. Bäst av allt – genomförandet, stämningen, & att ta sig i mål.

Varje lopp utvecklar, stärker och förbättrar hälsan och ”varför” vi gör det vi gör skapar motivation under process mot utveckling. Det är i glädje jag finner utveckling, där finns inget måste som skaver. Hur tävlar en tidspresterande mot någon som har roligt?

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.