UPPESITTARKVÄLL

Ikväll går vi lös på citronsill, lakritssill och den klassiska skinksmörgåsen. Glögg och julmust dricks i takt med julmusik, Jussi Björlings stämma i O helga Natt levererar julstämning (fast Marin Stenmark har en betydligare sexigare stämma). All in helt enkelt.

Citronsill

450 g inläggningssill
9 citroner (5 dl vätska)
2,5 dl socker
8 pepparkorn
1 rödlök
1 purjolök

1. Skölj sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.
2. Ansa och strimla purjolöken, skala och skiva rödlöken. Hacka dillen.
3. Varva sill, lök, dill, socker och kryddpeppar i en burk. Pressa saften ur citronerna och häll dem över. Låt stå kallt ett dygn.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.