DAGENS TRÄNING

Gymmet ikväll. Rygg och armar har fått sig en omgång. Riktigt skönt. Löpningen får vänta till morgondagen, vill inte springa för sent under kvällen och stressa nattens sömn. Det har varit en lång intensiv dag nog ändå. Nu till något glädjande om återhämtning. Läste om att
det är viktigt att låta muskler återhämta sig för musklers förmåga att utveckla styrka. Dessutom – kombinerad uthållighets- och styrketräning sägs kunna ge bättre resultat än enbart styrketräning. Detta visar resultatet av en studie utförd av forskare på Mittuniversitetet. Vilket innebär att den generella uppfattningen av uthållighetsträning och styrketräning är att de ger olika muskelutveckling och resultat. Uthållighetsträning sägs förbättra muskelns syreförsörjning och uthållighet, och styrketräning sägs öka muskelns volym och styrka. Resultatet från studien menar på att det inte behöver vara sant. Vilket gör mig glad, eftersom jag gärna både styrketränar och springer långa distanser. Det viktiga är att kroppen ges tillräckligt med näring och energi med ett bra kostintag för att bygga upp sig.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.