Jag har smugit över från kvarg till havregryn. Inte alltid, men lite varannan dag principen. Det finns 5 orsaker till det.
Jag har mitt egna recept – extra proteinrikt. För att öka proteinhalten i gröten på ett enkelt sätt kan 2 dl flytande äggvita tillsättas istället för 2 dl vatten. Kokas på spisplatta / spishäll och det är viktigt att man då rör ihop gröten snabbt för att äggvitan ska fördela sig och inte klumpa. Servera med 1/3 skivad banan och kanel.
1. Längre mättnadskänsla. Vilket innebär att träning ger bättre resultat.
2. Sänkt kolesterolvärde. Högt fiberinnehåll innebär minskad risk för hjärtsjukdomar.
3. Proteinrikt. Muskeluppbyggande är bra.
4. Skyddar mot hjärt och kärlsjukdomar. Det tackar jag inte nej till.
5. Bra pris. En portion kostar mindre än 2 kronor.