DAGENS TRÄNING

Idag är planen distans uppvärmning i 4 km till en brant backe, för backträning. Backen är inte lång, det räcker att den har en längd som ger 25 sekunder i uppförs löpning. I backens motlut på vägen tillbaka görs löpskolning som Låg skip-Hög Skip-Hälkick-Sprettsteg-Travgång- Mångsteg, och sen backlöpningen. Jag kör ”fort” uppför, stannar och vilar någon sekund, och joggar lugnt ner och sen någon sekunds vila innan nästa backe. Totaltid 16 minuter i backen, uppför/nerför och sekundernas vila inräknad. Jämfört med tidigare backpass, är fokus nu på tryck/frånskjut i steget och ”bara” runt 25 sekunder i uppförs-löpningen. Inget fokus på att ta ut allt, mer att springa med känsla om att kunna ta ut sig mer…Nedvarvning med distansjogg i ca 3-4 km och stretch. Det viktigaste är att ha roligt och må bra av det man gör. De bästa förbättringarna kommer av att man tycker om det man gör, att viljan finns – att man inte ger upp även om vissa dagar känns tuffa och att träna regelbundet utan ursäkter och undanflykter. Allt sitter i tanken. Det man övar på – blir man bra på. Och det man tycker är jobbigt – är det man behöver utveckla och oftast träna mer av. Ge aldrig upp.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Hälsogourmet