EFTERRÄTT

Här tipsas om en krämig svartvinbärspaj som vi bakad under kvällen. Jag har gjort ändringar i receptet, brukar alltid ha en tendens att minska smör och socker. Enligt mig förbättringar i redan befintliga recept. Man ska inte vara rädd att experimentera och prova sig fram.

Ingredienser:
80 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
250-300 g vaniljkesella
1 dl strösocker (kan gärna minskas ner)
2 ägg
3 dl svarta vinbär, gärna färska

1. Sätt ugn på 175-200 grader. Rör smör och socker krämigt med visp.
2. Rör ner ägget och därefter mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Vispa.
3.Smörj och bröa en form med löstagbar kant eller pajform (24 cm). Tryck ut degen jämt i formen, även kanter.
4. Strö över bären. Blanda kesella, socker och ägg till fyllningen och häll i formen.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45-60 minuter beroende på temperaturen. Låt svalna lite innan servering. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.